Lluís Cànovas Martí (Barcelona, 1944) ha treballat a vàries empreses del món periodístic i editorial: la revista d'economia política Promos, on exercí (1963-1965) de secretari de redacció, i les editorials Ariel, Seix Barral i Difusora Internacional (1967-1992), dedicat a feines de correcció, edició i redacció; també, durant un temps, fou responsable de publicacions de la Facultat de Ciències Econòmiques de la Universitat de Barcelona (1965-1966) i, a la primera meitat dels anys 90, exercí de marxant d'art. A partir de 1997, a l'Editorial Océano, i en els anys 2003 i 2004, com a editor de Planeta Grandes Publicaciones, va treballar en la coordinació i l'edició de diversos anuaris, enciclopèdies i publicacions.  El 2003 participà també en la redacció del primer anuari d'Edicions 62. En la seva condició de free lance, col·labora regularment en diverses empreses editorials, entre elles Larousse, Océano, Ediciones B i Penguin Random House. Des de 2009, treballa alhora en un estudi sobre les relacions entre el pensament econòmic i la pràctica política en el tombant del segle XX al segle XXI.

El fruit de tota aquesta activitat professional són 7.000 folis de cronologies i 1.015 articles, una mostra dels quals, i dels estudis esmentats, queda recollida en aquest web.

L'autor és llicenciat en història moderna i contemporània per la Universitat de Barcelona, i ha seguit estudis complets d'enginyeria química a l'Escola Industrial de Barcelona, dos postgraus de bromatologia a l'Institut Biològic de Sarrià i el primer cicle de la carrera d'econòmiques a la Facultat de Ciències Econòmiques de Barcelona.